Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija

Marraskuun lopulla postilaatikkoon kolahti pieni paketti, minkä sisältä paljastui Kultasuklaan omena-kanelivalkosuklaata (vihiä tulevasta) ja paria viikkoa myöhemmin ennakkokappale Ruth Hoganin Kadonneiden tavaroiden vartijasta.

"Rakkauden täyteinen Feel Good-romaani parhaaseen brittityyliin"

"Padua on ruusupuutarhan ympäröimä lontoolainen talo, jonka omiastaa iäkäs kirjailija Anthony Peardew. Kirjailijan apuna työskentelee nelikymppinen Laura, joka pakenee ihmissuhteiden haavoittavuutta Paduan ruusuntuoksuisiin huoneisiin ja pysähtyneeseen aikaan.
   Neljäkymmentä vuotta aiemmin nuori Eunice kiiruhtaa pitkin Lontoon Bloomsbury Streetiä työhaastatteluun. Vihreä ovi, kolkutus. Ennen kuin Eunice on edes ehtinyt astua kynnyksen yli, hän on umpirakastunut sen toisella puolella seisovaan mieheen.

Ruth Hoganiin esikoisromaani leikkaa läpi vuosikymmenten 70-luvulta nykypäivään ja kietoo toisiinsa yllätyksellisellä tavalla monta tarinaa rakkaudesta. Pääjuonta puhkovat vanhan kirjailijan talteen keräämiin esineisiin liittyvät pienet tarinat. Niiden kirpeys jää mieleen, mutta sitäkin vahvempana läikähtää sydämeen Hoganin maailman lämmin toivo."

Tämä oli ihana kirja rakkaudesta, menetyksestä, surusta, ystävyydestä ja ennen kaikkea toivosta.
Minut teos imaisi mukaansa heti ensi sivulta lähtien. 
Tässä oli paljon rakkautta ja lämpöä, vaikka pieniä kipeitä pistoja tuli välillä vanhan kirjailijan talteen keräämien tavaroiden tarinoista. Ehkä maassa lojuvaa käsinettä tai muuta omistajaltaan eksynyttä tavaraa ei tule enää katsottua samalla tavalla. Myöskään kyyneliltä ei säästytty kun luki päähenkilöiden kokemista suruista ja ripaus mysteerin tuntua oli myös ilmassa...
Hahmot olivat ihania, etenkin Lauran naapuri Päivänpaiste! Eikä kirjan tunnelmaa latistanut vaikka Lauran lemmenkuviot olivat hieman ennalta arvattavat.

Jos haluaa kevyttä hyvän mielen lukemista (ja pienet surun pistokset ei haittaa) niin kannattaa ehdottomasti tarttua Kadonneiden tavaroiden vartijaan! Itse ainakin jo odotan innolla Ruth Hoganilta uusia suomennettavia teoksia!




Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija
2020, Bazar 
335s.

Kirja saatu arvostelukappaleena Bazar-kustannukselta. Kiitos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi vuosi, vanha harrastus

Eppu Nuotio ja Saara Vallineva: Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä

Ranya ElRamly: Auringon asema