Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin

"Mä en ole sun tyttösi,
ja jos mä en voi olla sun poikasi, 
mä en voi olla sun lapsesi enää."

"Peetu odottaa. Kesän jälkeen Peetun hoidot jatkuvat leikkauksella. Se on tehtävä, jotta hän voi tulla omaksi itsekseen. Ja vaikka itseksi tulemisen hinta on kallis, Peetu on valmis maksamaan sen. Sillä ei ole syvempää onnea kuin olla se joka on.

Isä helpottaa Peetun odotusta antamalla parhaan mahdollisen lahjan: kymmenen purjelentoa, kymmenen hetkeä kiinni taivaan reunassa. Ilmassa Peetu ja isä jakavat keveyden, jossa sanatkin tulevat vapaammin ja voi puhua, ihan kaikesta."

Aloittelin tätä kirjaa jo muistaakseni helmikuussa, mikä oli muutenkin itselleni oikea lukujumikuu! Lukeminen ei lähtenyt käyntiin oikein millään. Nyt kun maaliskuussa luin kaksi vähän isompaa romaania, ajattelin että tästä saisi kivan "välipalakirjan" ennen kolmatta isompaa, sillä sivuja on vaan vähän reilu 100.

Kesän jälkeen kaikki on toisin on pieni kirja suuresta aiheesta.
Isä antoi Peetulle lahjaksi kymmenen purjelentoa- isän ja Peetun yhteistä aikaa. Ilmassa käsitellään perheen (ja mielen) sisäisiä isoja asoita, joita ei maan kamaralla tulisi käsiteltyä. Se mistä, ilmassa puhutaan, pidetään isän ja Peetun välisenä. 
Itseeni kirja ei valitettavasti oikein iskenyt. Aihe on tärkeä, mutta kirjan kirjoitustyyli oli makuuni hieman turhan turhan iskevää ja vähän liian täynnä teiniangstia. Toki kyseessä on nuori, joka on vasta tulossa täysi-ikäiseksi. Ehkä en niinkään kuulu itse enää kirjan lukijakohderyhmään ja siksi tästä ei nyt tarttunut minulle mitään suurempaa. 

Pidin teoksessa siitä, että lukujen nimet oli nimetty lentojen mukaan. Näiden kymmenen lennon mukana päästiin lähemmäksi kesän päättymistä ja Peetun muutosta omaksi itsekseen. 

Tämä vaatisi itseltäni ehkä vielä uuden lukukerran, jätän sen hyllyyni vielä odottamaan uusintalukemista.
Kirja tulee Helmet-lukuhaasteen kohtaan 46. Kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö



Siri Kolu:
Kesän jälkeen kaikki on toisin
2016, Otava
112s.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi vuosi, vanha harrastus

Eppu Nuotio ja Saara Vallineva: Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä

Ranya ElRamly: Auringon asema