Eppu Nuotio ja Saara Vallineva: Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä



Tässä on Eeli, 1,5v poikani ja suurin syy siihen että olen tällä hetkellä "Satunnainen" lukija! Päivät menee melko hyvin tämän Touhu-Petterin kanssa puuhaillessa ja lukemiselle on aikaa etupäässä iltaisin ja päiväunien aikaan. Ihanaa tässä on se, että lapsen myötä on tullut tutustuttua ihan uudella tavalla lastenkirjoihin!

Jokin aika sitten saatiin Eelin kanssa postia Bazar Kustannukselta. Posteljooni toi kaksi lastenkirjaa arvosteltavaksi ja tänään ajateltiin esitellä niistä ensimmäinen:

Eppu Nuotion ja Saara Vallinevan hurmaava teos Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä




"Pirkko Punarinta asuu pikkuisessa kaupungissa, joka sijaitsee pienessä saaressa keskellä suurta merta. Pirkon lempipuuhaa on pyöräily, ja yksi hänen rakkaimmista aarteistaan on vaaleansininen polkupyörä.
Mutta Pirkolla on pulma: pyörä on kadonnut. Se ei löydy takapihalta, ojasta eikä joen rannasta. Se ei ole naapurissa, parturissa, eikä leipomossa. Onkohan varas vienyt sen? Mitä neuvokas Pirkko keksiikään saadakseen pyöränsä takaisin?"

Eppu Nuotion kirjoittama Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä aloittaa kotoisan lämminhenkisen  satukirjasarjan, jonka parissa viihtyvät 3-5-vuotiaat. Saara Vallineva on luonut kirjan suloiset kuvat valokuvaamalla rakentamiaan pienoismaailmoja.

Tämä kirja oli kyllä kerrassaan ihana! Meillä kuvat lumosivat sekä äidin että pojan. Ihan mielettömiä yksityiskohtia ja joka selailukerralla silmiin pistää jotain uutta. Toimii näinkin pienellä kun 1,5-vuotiaalla, toki meillä etsitään kuvista "kääkkää" (lintuja Eelin sanoin) ynnä muuta mille pienellä ihmisellä on sanat valmiina. Tekstiäkin on sen verran maltillisesti, että on helppo ja nopea lukea niin että taaperokin keskittyy kuuntelemaan.
Itse erityisesti tykkäsin siitä, että tässä on kuvituksessa noita pienoismaailmoja. Arvostan isosti kaikkea käsintehtyä.





Ilahduin myös siitä, että nyt toukokuussa ilmestyy Eppu Nuotiolta ja Saara Vallinevalta toinen kirja Kauko Kivitasku ja kadonnut onnenkivi. Lisäksi huomasin, että syksyllä Vallinevalta ilmestyy kokonaan itse kirjoitettu ja kuvitettu lastenkirja Ihmeellinen siemen.
Myös Eppu Nuotiota on lisää luvassa, sillä toinenkin saamamme kirja on hänen kirjoittamansa.


Eppu Nuotio
Saara Vallineva:
Pirkko Punatasku ja kadonnut polkupyörä
2018, Bazar Kustannus
32s.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi vuosi, vanha harrastus

Ranya ElRamly: Auringon asema